Top

Casestudy: vensterbanken van mozaïek

Binnen waren mijn vensterbanken allemaal gemaakt van saaie, grijze tegels. Omdat ze in de woonkamer al waren vergroot met geplastificeerd MDF materiaal, lag hier een mooie uitdaging voor mij om ze eens flink op te knappen! Met heel veel engelengeduld heb ik de vensterbanken in de kamer als eerste van mozaïek voorzien…

Allereerst heb ik twee verschillende malletjes gemaakt, omdat het mozaïek patroon zich steeds herhaalt. Daarna heb ik deze malletjes in de vensterbank getekend. Het lastigste was de buitenrand, omdat die rond afliep. Het is namelijk erg lastig om op een afronding tegelstukjes te plakken en dan ook nog een rechte lijn aan te houden. Als steuntje in de rug heb ik steeds een tegel gebruikt om de hoogte van de buitenrand te bepalen.

Op het moment dat de rand eenmaal af was, was het verder een kwestie van heel veel snijden, knippen en plakken. Toen ik alle vensterbanken boven en beneden af had, ben ik aan de buitenkant begonnen. Deze vensterbanken zaten namelijk erg los (eerst dus even opnieuw vastgeplakt) en de voeg was hier en daar verdwenen.

Benieuwd naar het eindresultaat? Kijk in de galerie om mijn vensterbanken te zien!
Nieuwe Mozaïek Werken